söndag 12 april 2015

Uppenbarelser av helvetet, del 2

Är Gud rådgivare för självmord?

Tamara Laroux tycks vara en annan bluff som påstår sig ha upplevt helvetet. Hennes berättelse, som bl a har sänts av the 700-club, utstrålar Tamaras behov av att bli uppmärksammad. Det är synd att man inte prövar sådana vittnesbörd bättre innan man sänder dem.
Var fanns vittnena till hennes död? Kunde man inte tagit med hennes läkare i studion? Hon påstod att hon skulle begå självmord genom att skjuta sig i huvudet, men att en röst sade åt henne att istället sikta mot hjärtat. Det skulle ha lett till att hon missade hjärtat med några millimeter och överlevde. På akutmottagningen blev hon mirakulöst helad utan att läkarna kunde hitta något fel på henne.
Om rösten hon hörde var från Gud, kan man undra när Gud blev rådgivare i självmordsteknik. Han skulle mycket väl ha kunnat säga till henne att inte skjuta sig, men att ta hjärtat istället för hjärnan, det tror jag inte på. Det verkar också högst osannolikt att hon skulle ha överlevt över huvudtaget, men dessutom utan men och sjukhusvistelse?

Snälla, ni som publicerar eller hänvisar till sådana berättelser, tag ert ansvar och pröva dem noga innan ni publicerar dem. Det är viktigt att inte fienden får förstöra värdet av de vittnesbörd som verkligen är äkta, för sådana finns. Men det bedrövliga är att det verkar vara alldeles för lite noggrannhet i hur man väljer ut dem. Enligt bibeln ska varje sak styrkas med två eller tre vittnen, och kan man inte få fram dem, så tror jag man gör klokt i att bortse från sådana berättelser. Jag förnekar inte att det finns vad man kan kalla helvetet (men mer bibliskt dödsriket), men det är viktigt att denna hemska tillvaro inte förvanskas med allehanda fabler som till slut gör att ingen vet vad som är sant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar