tisdag 27 juli 2021

Uppdraget

Vårt uppdrag är att göra alla till Jesu lärjungar, men det betyder inte att alla som inte blir det, måste plågas i evighet. En sådan lära är ju psykopatens hotfulla attityd till alla som inte gör som han vill. Hitler är ett bra exempel på en person som utövade denna disciplin mot alla som inte gillade honom, och detsamma kan vi säga om alla totalitära regimer idag. Detta beteende är inte kärlek. Det är en förfalskning av kärlek.

Nu är det så att alla till slut kommer att bli Jesu lärjungar, även om det för många kommer att ta tid. Jes 45:24: "Jag har svurit vid mig själv, ett sanningsord har utgått från min mun, ett ord som inte skall tas tillbaka: För mig skall alla knän böja sig. Alla tungor skall ge mig sin ed och säga om mig: Endast i HERREN är rättfärdighet och styrka. Till honom skall man komma, och alla som varit förbittrade på honom skall blygas. I HERREN skall hela Israels släkt ha sin rättfärdighet, de skall berömma sig av honom."

Observera att det ovan står att de som varit Guds fiender ska komma till honom och ha sin RÄTTFÄRDIGHET i honom. De som varit förbittrade ska blygas (jfr Dan 12:2 som handlar om domen), men det står inte att de ska brinna i en bokstavlig eld. Elden i Upp är helt enkelt symbolisk för själens eldsplåga hos den som står emot rättfärdighet. Svavlet i eldsjön är symboliskt för gudomlig rökelse, jfr grekiskans ord för svavel som är likt ordet för Gud.

Nedanstående bibelrum säger detsamma, och då ska vi ha i minnet att uttrycket "i någons namn" är ett idiom som i hebreisk kultur betyder att man är en ande och en själ med den i vars namn man handlar:

Fil 2:10:..."för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren."

Detta andas alltså inget tvång, för detta behagar inte Gud. Jesu kärlek är universums mäktigaste kraft och kan smälta alla syndare. Men de måste se Guds kärlek för att förstå att vända om, och där kommer vi in i bilden.

Det är klart att synd får följder. Vad vi sår ska vi skörda. Men inte i evighet. Jag vädjar till alla att läsa vår bok "Tidens fullbordan", eftersom det är alldeles för mycket att gå igenom här för att ge rättvisa åt bibelns lära i denna fråga. När du läst boken kan du återkomma med kommentarer. Det tycks bara vara de som inte läst boken som har invändningar mot den. 

peter@vingarden.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar